O meni

Oduvek me je privlačilo da saznam na koji način funkcioniše ljudsko telo, kako dolazi do bolesti, kako je ljudski organizam toliko savršen da beskonačno puta može da se regeneriše, a da često toga i nismo svesni? Da li zaista bolest mora da bude deo naših života ili je moguće biti i ostati zdrav? Ova i mnoga druga pitanja na temu zdravlja, sreće i ličnog mira često su bila prisutna u mom umu. Sticajem životnih okolnosti odlučila sam da se zaista posvetim zdravlju same sebe  i svoje porodice, da pokušam da pronađem što više odgovora na ova ali i mnoga druga pitanja i da kasnije svoja stečena znanja podelim sa drugima i pomognem onima kojima je pomoć potrebna i koji je žele.

Shvatila sam da nije cilj na putu ka zdravlju otkloniti posledicu, već pronaći uzrok problema i da je na taj način na duge staze moguće steći i sačuvati zdravlje svakog pojedinca.

Svoja učenja sam proširila na više oblasti jer smatram da svakom čoveku treba prići na poseban i jedinstven način. Metoda koja prija jednoj osobi ne znači nužno da će prijati i nekoj drugoj. Iz tog razloga trudila sam se da naučim što više tehnika kako bih svakome mogla da pomognem, a da pri tome, osoba koja je preko puta mene ne oseća otpor ili nerazumevanje za ono što radim. Stečena znanja iz svih oblasti smatram samo dobrim temeljem informacija koje kroz iskustva u radu kako na sebi tako i sa drugim ljudima, oplemenjujem i svakodnevno proširujem.

Neizmerno i sa puno ljubavi iskazujem zahvalnost svim svojim učiteljima od kojih sam sticala i upijala učenja. One navažnije želim da spomenem: Peđa Filipović, Goran Karna, Umasankar Sunyogi, majstor Wing Cheung i Tanja Šešum. Svako od njih je podsticao moju želju za učenjem i sticanjem širine u razumevanju i primeni stečenog znanja prvenstveno na sebi kako bi rad sa drugima bio kvalitetniji.

Takođje, od srca iskazujem zahvalnost svim dragim ljudima koji su mi ukazali poverenje, a od kojih sam sticala neprocenjivo vredna znanja kroz iskustvo u praksi.

Jelena Dukić